I'm a boater! Email me yachts and information.


I accept YachtWorld's Terms of Use

2012 Linjett 37

A$  298,607*
Göteborg, Sweden
Interested in this boat? Tel: +45 21724333
  • Description
  • View Full Specifications
 

Linjett 37

Year:
2012
Length:
12m
Engine/Fuel Type:
Single / diesel
Located In:
Göteborg, Sweden
Hull Material:
Fibreglass/GRP
YW#:
80405-3210675
Current Price:
SEK  1,950,000 Tax Paid (A$  298,607) 

Linjett 37  2012

I början av 70-talet startade Rosättra Båtvarv tillverkning avLinjett-serien. Linjett 37 är en vacker segelbåt med klassiska linjer. Både familje- och kappseglare tycker mycket om denna båt då den är stabil och byggd för att kunna segla bra i alla vindar. Linjettbåtarna har haft stora framgångar i kappseglingar med ett flertal framskjutna placeringar i Gotland Runt. 

Denna båt är ett unikt och vackert exemplar som är byggdi högsta kvalitet in i minsta detalj. Båten är välutrustad och har av sin enda ägare skötts pedantiskt.

Båten har i det närmaste total frånvaron av tampar på överbyggnaden. Varje tamp från riggen löper in i ett eget separat rör genom däck och löper ut till två 46 ST Andersen vinscharstrax framför ratten så att både rorsman och gastar ska kunna trimma allt ombord. Rent, snyggt och enkelt. På däck finner man 6 st. pollare och öppningsbart mantåg.

Storseglet är ett Tape-Drive S-Glas/polyesterlaminat med vertikala lattor och Genua 3 special, Tape-Drive som rullas in till s-fock, uv-skydd och försegelkapell.  

Jafa Steering pedestal med 12 tums Garmin 7012 plotter med touchskärm för lättare navigering, monterad på en vridbar överdel. All instrumentering finns även via WIFI.

I sittbrunnen finns ett bord som går att förlänga. Sprayhood med grabbräcke och sittbrunnskapell med rostfria bågar. 

Öppnar man luckorna till stuvutrymmena bakom ratten blir man lätt imponerad över volymen. En ankardävert med elektrisk ankardrift och en ventilerad ankarbox som är plastad på plats med inspektionslucka i plexiglas för att hålla stuvutrymmet rent och tort.  

Motorn är en Volvo D2 40 och båten har en 3-bladig foldingpropeller. 

Båten har 3 kabiner varav de i aktern är en enkel och en dubbelkoj. Samtliga kojer har bra förvaring och under samtliga madrasser/dynor finns ribbor för ventilation. Köket är lyxigt med bänkskiva av Corian, bra förvaring med praktiska fack i lådorna för t.ex. kryddor och bestick mm. Kylboxen har matning från 2 håll och är sjövattenkyld. Det finns extra eluttag i pentryt.  Eberspächer värmare D4 med 8 st. utsläpp som är reglerbara även i toaletten. I toaletten finns 2 utblås varav det ena i ett torkskåp.

Ombord finns 3 x 100 Ah AGM-batteri med nivåvakt som laddas via Solceller på 120 W, CTEK M300 eller via en 115 A generator med förbrukningsmätare.

Central fördelning av varmt och kallt vatten med expansionskärl.

Vid navigationsplatsen finner man elen samlad och alla kablar är förtennade. Det är förberett för att en tv kan komma upp ur navigationsbordet.

Ombord finns en Stereo/CD med 2 st infällda högtalare inne och förberett för 2 högtalare i sittbrunnen.

En komplett båt som är redo för en ny ägare och nya äventyr!

 

Kontakta gärna Thomas Hansson +46 705363301 thomas@yachtbroker.seför ytterligare information och bokning av visning.Please contact Mikkel Synnestvedt at +45 71992876

Interested in this boat? Tel: +45 21724333
Visit Website
*This price is based on today's currency conversion rate.
Email Us
Please enter a valid name!
Please enter a valid email address!
RE: Linjett 37, Göteborg, Sweden
Message cannot be empty!
sending...

Tel: +45 21724333
YachtBroker

Frederikso 3a
Svendborg
Denmark

YachtBroker
Please enter a valid name!
Please enter a valid email address!
Message cannot be empty!
sending...